Pe 22 februarie 2023 un grup format din 12 elevi și dascăli ai Liceului Tehnologic “Dimitrie Gusti” au răspuns invitației Asociației GEYC (European Youth for Change) la Conferința Internațională CreAction4EU, Final Multiplier Event pentru diseminarea Proiectului Erasmus+ cu același nume propus de organizatori și derulat în perioada 2022-2023 cu finanțarea Comisiei Europene.

Conferința a beneficiat de participarea partenerilor GEYC din Franța, Grecia, Ungaria și Portugalia, precum și a 50 de tineri de la școli și licee din România. Limba în care s-au desfășurat lucrările Conferinței a fost engleza, elevii selectați fiind fluenți în engleză. Experții naționali și internaționali au prezentat bune practici în domeniul stratup-urilor creative, urmate de o discuție pe tema modului în care tinerii pot fi susținuți de politicile naționale și europene în demersurile lor antreprenoriale în industrii creative.
În a doua parte a Conferinței organizatorii au propus un exercițiu de Advocacy în care invitații au cooperat în echipe pentru a crea recomandări pentru factorii de decizie la nivel național și european în domeniul antreprenoriatului creativ, pornind de la provocările crizei economice asupra mediului de afaceri.
Elevii liceului nostru au propus soluții interesante și s-au afirmat de-a lungul întregii manifestări prin cunoștințele antreprenoriale, spiritul de inițiativă și, nu în ultimul rând, cunoștințele despre instituțiile UE.
Elevii și profesorii participanți de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Gusti”:
1. Perșinaru Cristian, 9 A
2. Szatmari Luca, 9 A
3. Harapu Alexandru, 9 C
4. Dendea Ionela, 12 B
5. Marinescu Cristina, 12 B
6. Pandelea Diana, 12 B
7. Constantin Raul, 12 C
8. Prof. Boată Ramona
9. Prof. Ciupe Carmen
10. Prof. Munteanu Mihaela
11. Prof. Răducanu Cristian
12. Director Leahu Adriana

Amintim elevilor noștri că GEYC oferă oportunitatea de a participa la cursuri online, acțiuni de voluntariat și proiecte de mobilități Erasmus+, prin înscrierea în comunitatea GEYC până pe 6 martie urmând indicațiile din link-ul https://www.geyc.ro/p/comunitate.html?m=1