La activitățile dedicate Zilei Meseriilor din 6-9 martie 2023, au participat profesorii și elevii de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Gusti”.
Activitățile s-au realizat în liceu dar și în afara acestuia prin participarea elevilor alături de profesori la vizite în Muzeul Tehnic “Dimitire Leonida” în cadrul Porților deschise cu ocazia Zilei Mondiale a Eficienței Energetice.
Obiective:
– Familiarizarea și conștientizarea importanței alegerii unei cariere /meserii la elevii din liceu;
– Identificarea aptitudinilor și abilităților necesare elevilor în funcție de specializarea aleasă;
– Identificarea oportunităților pe care calificările profesionale le pot oferi pe piața muncii.
Activități realizate:
Vizite la Muzeul Tehnic “Dimitire Leonida” cu ocazia Zilei Mondiale a Eficienței Energetice;
În liceu elevii au lucrat în echipe și au organizat o campanie de Advocacy privitor la importanța pregătirii pentru alegerea unei cariere de succes în specializarea aleasă.
Clase participante: clasa a IX-a D, clasa a IX-a E, clasa a X-a A, clasa a X-a D, clasa a IX-a profesională, clasa a X-a profesională, clasa a XI-a profesională, clasa a XI-a B, clasa a XI-a C, clasa a XI-a D și clasa a XII-a C.
Profesorii implicați la activitate:
Prof. Bălan Carmen, Prof. Ciupe Carmen, Prof. Constantin Liliana, Prof. Costache Elena, Prof. Deța George, Prof. Diacu Alex, Prof. Ene Mihai, Prof. Iordache Dorel, Prof. Marin Florin, Prof. Munteanu Mihaela, Prof. Panait Cornelia, Prof. Petre Marilena, Prof. Provian Viorica, Prof. Răducanu Cristian, Prof. Stan Paulina, Prof. Stanomir Luiza.