Vineri, 31 martie, elevii din Liceul Tehnologic ”Dimitre Gusti” de la clase IX-a A, a IX-a C, a X-a A și a XI-a A, coordonați de doamnele profesoare Bălan Carmen, Munteanu Mihaela, Stanomir Adriana au vizitat Grădina Botanică “Dimitrie Brândză”, în cadrul unei activități desfășurate de Serviciul Ecologie Urbană al Primăriei Capitalei.
Elevii au explorat și investigat lumea plantelor și au discutat despre relațiile acestora cu alte organisme din lumea vie. În serele Grădinii Botanice elevii au identificat specii de plante discutate la orele de curs, în funcție de regiunea geografică de proveniență a acestora.
Scopul acestei vizite a constat în dezvoltarea la elevii de liceu a unor atitudini şi valori precum curiozitatea, spiritul de observaţie şi spiritul de investigaţie, respectul faţă de plante, estetică şi orice altă formă de viaţă, cooperarea în grup, preocuparea pentru un stil de viață sănătos și grija faţă de natură.
În cadrul evenimentului elevii au participat de asemenea la o Conferință dedicată Zilei Pădurilor cu tema “Mater Silva”, în care au discutat despre importanța și funcțiile pădurilor, tipuri de păduri din România (cu exemple de specii), au identificat tipurile de păduri și speciile pe cale de dispariție, precum și factorii de presiune și amenințare.

FOTO – click aici.